Over ons

In Waalwijk, het hart van de lederindustrie, is Van Drunen Lederwaren gevestigd. Een van de laatst overgebleven lederwarenproducenten die nog ècht in Waalwijk produceren! 

Van Drunen Lederwaren is ruim 50 jaar geleden opgericht door Albert van Drunen in een werkplaats achter het huis, na enkele jaren verhuisd naar een groter pand met meer mogelijkheden. In 1987 is John toegetreden tot de firma. Sinds 2006 neergestreken op industrieterrein Zanddonk in Waalwijk waar de ruimte beschikbaar is om te ontwikkelen en uit te groeien tot het huidige bedrijf. Inmiddels is met Maarten de 3e generatie werkzaam in dit gerenommeerde familiebedrijf. Waar ben je met een lederwarenbedrijf beter gevestigd dan in Waalwijk, van oudsher het hart van de leerindustrie. Zeg je leer dan zeg je Waalwijk.

Opgericht in 1973 door Albert van Drunen, na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan bij verschillende lederwarenproducenten die destijds in de Langstraat gevestigd waren, was de tijd rijp om zelf iets op te starten. Na enkele jaren vanuit huis te hebben geproduceerd werd in 19.. een bedrijfspand aangekocht aan de Olympiaweg in Waalwijk. In 1987 stapte zoon John in en werd de zaak verder uitgebouwd. In 2008 was het bedrijf uit z’n jasje gegroeid en verhuisde naar het huidige pand aan de Zanddonkweg. In deze ruime en moderne bedrijfshal zijn alle afdelingen onder 1 dak gevestigd. Sinds enkele jaren leert Maarten, de 3e generatie, de fijne kneepjes van het vak in wat op
dit moment het enige  lederwarenbedrijf in zijn soort is. De unieke en gemoedelijke sfeer van het familiebedrijf wordt ook uitgestraald naar onze klanten en voelt voor hen als een warme deken.

In vroeger tijden, toen de boeren door omstandigheden werden gedwongen op zoek te gaan naar andere inkomstenbronnen bleek de Langstraat, waarin Waalwijk een belangrijke plaats was, een ideale plek om leer te looien. Koeien, enkele stroompjes en eikenbomen, alle ingrediënten waren aanwezig voor het leerlooien. De boeren zagen hierin mogelijkheden om er wat naast te verdienen. Zo is Waalwijk uitgegroeid tot hèt centrum van de schoen- en lederindustrie in Nederland.

Waar staan wij voor?

Uitgebreide vakkennis

Ervaring opgedaan bij een van de vele ambachtelijke lederwarenbedrijven die Waalwijk in het verleden rijk was, aangevuld met gerenommeerde vakopleidingen en daarnaast een passie voor het vak en nauwkeurige precisie.

Ruim assortiment lederwaren

Met ons brede assortiment lederwaren en aanverwante artikelen kunnen wij elke klant van dienst zijn. Buiten ons productenpakket zijn wij een meester op het gebied van maatwerk.

Diverse materiaalsoorten

Voor de aankoop van ons leer, fournituren en materialen hebben wij jarenlange relaties met lokale en regionale groothandels en looierijen. Zij weten wat wij verwachten; een product dat voldoet aan een hoge kwaliteitsstandaard en op een duurzame wijze geproduceerd.